Начало Новини Инфраструктура Търсят изпълнител за новото LED осветление в Павликени

Търсят изпълнител за новото LED осветление в Павликени

103

Община Павликени обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление. Смяната на уличните лампи е планирано за градовете Павликени и Бяла черква. Заложената прогнозна стойност е 721,439 лв. без ДДС.

През октомври Общината подписа първи договор за безвъзмездна финансова помощ по Националния план за възстановяване и устойчивост за модернизация на системите за външно изкуствено осветление. Бюджетът на проекта е 914,456 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 18 месеца.

Предвижда се подмяна на съществуващите улични и паркови осветителни тела с нови енергийно-ефективни LED лампи, монтаж на нови осветителни тела на съществуващи стълбове за осигуряване на необходимата равномерност на осветлението в двете населени места. Общо 1,373 са предвидените нови осветители за гр. Павликени, а за Бяла черква – 454 броя. Предвижда се и въвеждане на система за управление на уличното осветление.

Целта на проекта е повишаване на енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление в двата града и подобряване условията на живот на населението.

Крайният срок за подаване на оферти е 4 декември, 2023. След това ще бъде насрочена дата за отваряне на ценовите предложения на участниците в обществената поръчка.