Начало Новини Бизнес Административна сграда в Павликени е победител в конкурса „Фасада на годината“ –...

Административна сграда в Павликени е победител в конкурса „Фасада на годината“ – пролет 2016

2509

Административната сграда на фирма „Метарем“ АД в Павликени е победител в пролетния етап на конкурса „Фасада на годината“ 2016 на фирма „Баумит“.

Той участва в категория „Термично саниране“, като използваните материали за реконструкция на фасадата са интегрирана топлоизолационна система „опънСтар“ с крайно покритие „КреативТоп“, „НанопорТоп“ и „Металик“.

Проектът за фасадата, на арх. инж. Валентин Ганчев и арх. Светослав Луканов от „ArchEvolution“, бе избран сред 6 сгради, участвали в пробетното издание на конкурса, който приключи на 31 май.

Изпълнител на проекта, класиран на първо място е фирма „Лидер Строй ВН“.

Проектът за фасада на Специализирана очна болница „Света Петка“ във Варна заема второ място, като е отличена в категория „Нежилищни сгради – ново строителство“.

Нейн проектант на фасадата е арх. Жаклин Митова. Изпълнител е фирма „Аргогруп Екзакт“.

Използваните материали в обекта са: „Баумит „интегрирана топлоизолационна система „Про“ с крайно покритие „СиликонТоп“ К2, цвят 0018.

На трето място в конкурса Фасада на годината – Пролет 2016 се класира проектът на еднофамилна жилищна сграда – ново строителство в с. Марково, обл. Пловдив. Проектант е арх. Елена Апостолова, а изпълнител е „Термобилд“ ЕООД.

За фасадата са използвани Бинтегрирана топлоизолационна система „опънСтар“ с крайно покритие „НанопорТоп“ К1.5 на „Баумит“.

Трите фасади победители, събрали най-много онлайн гласове на публиката, се класират за големия финал през 2017, където ще срещнат победителите от следващите сезони.

От 1 юни стартира следващия етап на конкурса „Фасада на годината“ – лято 2016, където ще може да се гласува за нови 10 фасади.