Начало Новини Здраве Хирург от Павликени с награда и почетна грамота на петите „Моллови дни“

Хирург от Павликени с награда и почетна грамота на петите „Моллови дни“

1396

За пета поредна година по инициатива на великотърновската лекарска колегия днес и утре ще се проведат т.нар. „Моллови дни“. Те носят името на съоснователя и пръв председател на Българския лекарски съюз от 1901 година д-р Димитър Моллов, роден в еленското село Беброво. Провеждането им става съвместно с Областна администрация и Община Елена, а официалното откриване ще бъде тази вечер от 20:00 ч. в централен хотел във Велико Търново.

Целта на форума е да събере медици, ръководители и експерти в сектор здравеопазване от цяла България. Основна част в срещата се отделя за научни доклади, представяния и дебати във връзка с постижения и проблеми в медицината, организация на здравеопазването, и др. Тази година акцент са трансплантациите.

Традиция е връчването на награда – нарочно изработен плакет с лика на д-р Димитър Моллов и почетна грамота, за медик с особени заслуги към медицината и лекарската професия. На петите „Моллови дни” наградата ще получи проф. д-р Александър Гюровски, хирург в болницата в Павликени.