Начало Новини Политика Цецка Цачева в Шумен: С номер 17 в бюлетината всички български граждани...

Цецка Цачева в Шумен: С номер 17 в бюлетината всички български граждани ще препотвърдят правилния път на развитие на България

1441

В момента България е фактор на стабилност и сигурност. Трябва да удържим лидерската си позиция в региона и в Европа, защото го дължим на идните поколения. С номер 17 в бюлетината всички български граждани ще препотвърдят правилния път на развитие на България, гласувайте за една европейска и демократична България. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Шумен. „С вицеадмирал Пламен Манушев ще работим за активна и балансирана външна политика, основана на националния интерес. Страната ни трябва да продължи по единствения правилен път на развитие – европейският. Членството ни в Европейския съюз и НАТО е без алтернатива. Като президент на България аз ще бъда гарант за избрания от българския народ път на развитие“, категорична бе Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент обясни пред жителите на Шумен, че в сложната геополитическа ситуация в момента, страната ни се нуждае от обединение, за да запази своята стабилност. „Трябва да бъдат подкрепяни усилията на всички държавни институции – на Министерски съвет и на Народното събрание. Нужно е да има разбирателство между политическите сили, за да не изпадне страната ни в нова криза и международна изолация“, каза Цецка Цачева. Тя подчерта, че правителството на Бойко Борисов полага много усилия, за да бъдат добре охранявани границите на страната ни. „Това е важно не само, за да се гарантира сигурността на българските граждани, но и на европейските граждани“, обясни Цачева.

Цецка Цачева заяви, че е нужно българската нация да бъде обединена. „Това не означава, че не може да има различни мнения – това е демократична ценност. Но чрез диалог трябва да провокираме взимането на верните решения за една по-добра България в утрешния ден“, категорична бе тя.  Кандидатът на ГЕРБ за президент обясни, че никога не е делила населените места на България по никакъв признак. По думите на Цачева тя цени всички различни вероизповедания, етноси и различия между хората. „Едно семейство е силно, когато за това се полагат съвместни усилия от страна всички негови членове. Като президент на България аз ще работя за това всеки български гражданин ще има сигурност на живот и развитие“, каза още Цецка Цачева в Шумен.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че в началото на 2017 година ще започне мандатът на Цецка Цачева и Пламен Манушев като президент и вицепрезидент на България. „На местните избори през 2015 година ГЕРБ направи истински пробив в един регион, за който винаги се е говорило, че може да се управлява само от ДПС. Ние не делим общината на наши и ваши. Когато кметът е работещ, той трябва да бъде подкрепян. Правителството на Бойко Борисов подобрява средата за живот във всички общини, независимо от коя политическа сила се управляват“, обясни Цветанов. Той посочи, че само за една година кметът на Шумен Любомир Христов е успял да реши важни проблеми на Шумен, с подкрепата на силната централна власт. „Отделени са 8, 5 млн. лева целеви средства от републиканския бюджет, за да има Шумен като областен център нова спортна зала. Трябва да имате и чиста питейна вода – затова администрацията на Общината подготвя проект за пречиствателна станция в Шумен. Правителството на Бойко Борисов отпусна 14 милиона, за да бъде завършен проектът за отпадъчните води на стойност над 60 млн. лева. Ето – това е политиката, която прави ГЕРБ“, подчерта Цветан Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че инфраструктурата в община Каолиново се подобрява, а от Никола Козлево до село Вълнари вече се изгражда нова пътна настилка. „За десет години ГЕРБ се доказа като знаещата и можещата партия, която поема ангажименти към хората и ги изпълнява. За десет години всички членове и симпатизанти изградиха машината ГЕРБ, която работи в интерес на всички български граждани“, заяви Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб обясни, че Министерски съвет и премиерът Бойко Борисов разчитат особено много на обществената подкрепа. „Вашата подкрепа дава възможност на местната власт да работи, а силната централна власт да прави възможно осигуряването на средства от европейската солидарност. Всички видяхме каква алтернатива дава БСП. Какво направиха те в Шумен, когато управляваха – оставиха единствено задължения и една разрушена община. Какво направи правителството на Пламен Орешарски – необосновани разходи, голям дефицит и задължения, фалирала банкова система“, обясни Цветан Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ иска да гради мостове. „Ние работим за прозрачност в управлението и добро отношение към всички български граждани. Не делим общините на наши и ваши, не делим хората по етнически принцип –  това е силата на ГЕРБ. Трябва да гласуваме доверие на номер 17 в бюлетината, защото през 2017 г. Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев ще бъдат президент и вицепрезидент на България“, категоричен бе Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ изтъка, че благодарение на внесеното предложение на партията за промяна в Изборния кодекс, всички български граждани в Европа ще имат възможност да гласуват.

Вицеадмирал Пламен Манушев подчерта важността България да продължи своята посока на развитие. „Не трябва да губим посоката си, трябва да бъдем равни с европейските народи, както е мечтал Апостола.  Днес е поставена на карта стабилността на нашата държава – опитват се да ни накарат да тръгнем в неясна посока, както го направиха преди две години. Всички ние искаме да живеем в мирна България, в стабилна и просперираща България. Това може да се гарантира само от президентът Цецка Цачева“, категоричен бе вицеадмирал Манушев. Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент приветства жителите на Шумен, които са наследници на героите, служили в славните 7-ми Преславски полк и 4-та Преславска дивизия. „Те са „взели“ крепостта Тутракан за два дни. Трябва да почитаме паметта на титаните на родолюбието, дали живота си за България“, заяви още Пламен Манушев.