Начало Новини Криминална хроника Червеите от Павликени арестувани за стрелбата по Айдън и авера му

Червеите от Павликени арестувани за стрелбата по Айдън и авера му

1280

Братя близнаци с прякор Червеите от Павликени са арестувани за стрелбата във Велико Търново в понеделник вечерта, при която пострадаха 45-годишният Айдън Юсеинов и аверът му Карамфил И. , съобщиха на брифинг в полицията разследващи.

Екшънът се разиграл в една от тесните улички до театъра в самия център на болярския град. Сигналът за проехтели изстрели бил подаден в 23.05 ч. на тел.112. На мястото веднага бил изпратен патрул, който установил в офис двама простреляни мъже. Айдън бил гръмнат в корема, а аверът му в шията. От нападателите нямало и следа. Ранените веднага били откарани в Спешна помощ.Районът бил отцепен и започнали процесуално-следствени действия и огледи. 4 часа по-късно разследващите закопчали в дома им в Павликени двамата 30-годишни близнаци – криминално проявени и задържани за грабежи, кражби, хулиганство. Засега те са прибрани за 24 часа, предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Полиция и прокуратура работят по няколко версии, включително и разчистване на сметки между престъпни групировки.

„Най-вероятно става дума за опит за кражба от офиса, тъй като вратата е била взломена.Собствениците са се появили и са ги установили вътре. Тогава е започнала стрелба“,обясни шефът на ОД МВР Велико Търново старши комисар Димитър Машов. Той обаче не уточни дали в помещението са открити големи суми пари. Категорично при обиските обаче не са открити оръжия и наркотици.

Двамата наематели на офиса, който бил използван за бизнес, също са криминално проявени. 45-годишният Айдън е осъждан за кражби, изнудване, хулиганство, както и за управление на автомобил без книжка. Карамфил също имал присъди за кражби, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Той е получил две огнестрелни рани, едната от които в шията и е транспортиран в „Пирогов“, тъй като имал проектил в близост до гръбначния стълб. Раненият имал и следи от бой – разкъсно-контузна рана на главата, казаха медици.

Айдън Юсеинов пък е настанен в реанимацията на търновската болница, стабилизиран е и животът му е извън опасност.

През 2009 г. Юсеинов оцеля, след като отново бе прострелян в корема и ръката при нападение от групата на Динко Каратиста пред заведението „Джеронимо“ на метри от второто му покушение.

19