Начало Новини Инфраструктура Ще асфалтират пътя за Караисен

Ще асфалтират пътя за Караисен

2097

Другата седмица ще бъде асфалтиран пътят от Павликени за Караисен, съобщи финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на общината инж. Емануил Манолов. Той припомни, че миналата есен е започнала рехабилитацията на шосето, което с в много лошо състояние. Направени са 6.5 км и работата е спряла. Подновена е тази пролет, но от два месеца ремонтът е зарязан.

„Изпълнител на рехабилитацията е Агенция “Пътна инфраструктура”. Тя обаче е извършила всички подготвителни работи, чака се само асфалтирането. Надяваме се до първия учебен ден на 15 септември за автобусите с ученици да няма проблеми“, заяви „кмето“.

Миналата година жителите от Караисен, Сломер и Батак излязоха на протест с искане държавата да осигури средства за ремонт на въпросния път. Местните споделиха, че шосето е осеяно с големи дупки, които са опасни и за автомобилите. След това набързо бяха изготвени проектите за ремонта.

„В момента Павликени активно се подготвя за най-голямата доброволческа инициатива “Да изчистим България заедно”, която ще се проведе в Световния ден на почистването – 15 септември. Кампанията е организирана и подкрепена от бTV Media Group. За целта мобилизираме учебни заведения предприятия и граждани“, каза „кмето“ Манолов. „Заедно с това всички учебни заведения са готови да посрещнат първия учебен ден, а първокласниците ще получат безплатно книжката “Кукуригу, петленце!” с автор Цанко Церковски.“

По данни на МОСВ през 2017 г. в масовата инициатива за доброволно почистване на 15 септември в страната са участвали 305,401 души. Почистени са 3,582 места, като в депата са извозени 3,788 тона с отпадъци.