Начало Спорт Футбол ОФК „Павликени“ победи „Ювентус“

ОФК „Павликени“ победи „Ювентус“

1254

Съставът на ОФК „Павликени“ взе важна победа в поредния си мач от пролетния дял на първенството, като би с 2:0 Ювентус от село Малчика. Играчите на Петков вкараха по един гол през двете полувремена, а точни бяха Денчо Шипкалиев и Тодор Чирпанов. Освен двата гола, които допуснаха в своята врата, гостите завършиха мача и с 9 човека, след като за по два жълти картона бяха изгонени Николай Петров и Владислав Кинчев.

Павликенчани започнаха много напористо на терена в Лесичери и поведоха още в 15-ата минута. След грешка на Валентин Антонов от гостите последва пряк свободен удар. При центрирането настъпи меле в полето пред вратаря Веселин Ганчев, който отби шут на играч на домакините, но при втория удар на Денчо Шипкалиев стражът на „Ювентус“ капитулира и резултатът беше открит – 1:0.

Домакините продължиха да имат териториален превес и след гола аванс, но до почивката второто попадение така и не падна. През вторите 45 минути гостите пак действаха прибрани в защита и като се изключат две положения, пропилени от Сергей Стефанов, така и не успяха да върнат интригата. Точно обратното, тимът на ОФК „Павликени“ успя да реши мача. В 68-ата минута Йонко Коев спъна в наказателното поле противников играч и главният съдия Никола Петров отсъди дузпа, която беше превърната в гол от Тодор Чирпанов – 2:0. До края на срещата играта стана по-остра и това доведе до двата червени картона за гостите – първо в 71-ата минута Николай Петров получи втори жълт картон, а в 80-ата и Владислав Кинчев беше отпратен към съблекалните за второ предупреждение.