Начало Новини Криминална хроника 15-годишен нападна с нож и обра възрастна жена

15-годишен нападна с нож и обра възрастна жена

379
полиция

15-годишен нападна с нож и обра възрастна жена в Павликени. Криминалистите успели за броени часове да разкрият извършителя и той е бил задържан, съобщават от МВР.

Действията по случая са започнали в неделя около 18.30 часа, след като жител на Павликени е потърсил съдействие в управлението. Той обяснил, че по-рано същата вечер 78-годишната му съседка е била нападната пред дома си от непознат младеж. Той я заплашил с нож и й отмъкнал торбичка, в която имало 39 лв. и хранителни продукти. След нападението той побягнал.

След получаването на сигнала в полицейското управление са предприети незабавни заградителни мероприятия в района на местопроизшествието. За кратко време полицейските служители намерили и задържали извършителя – 15-годишно местно момче, неизвестно до момента на полицията. Младежът е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Днес в РУ – Павликени началникът на полицейското управление гл. инсп. Иван Тодоров, ръководителят на Районна прокуратура – Павликени Габриела Дремсизова и полицейски служители се срещнаха с потърпевшата и й върнаха откраднатите вещи.