Начало Новини 150 години от основаването на НЧ „Бачо Киро – 1869” и 150...

150 години от основаването на НЧ „Бачо Киро – 1869” и 150 години от рождението на Цанко Церковски

890

Тази вечер кандидатът за кмет на община Павликени Ваня Антонова, издигната от ПП ГЕРБ и кандидати за общински съветници в Павликени от листата на ГЕРБ, ПД „Социалдемократи” и СДС, заедно с народния представител от ПГ на ГЕРБ Станислав Стоянов, се включиха в в честванията в Бяла черква, посветени на 150 години от основаването на Народно читалище „Бачо Киро -1869” и 150 години от рождението на Цанко Церковски.

Те поднесоха венци и цветя пред паметниците на Цанко Церковски и Бачо Киро. Разгледа документалната и фотоизложба, посветена на 150 години от създаването на Първото селско читалище в България и 75 г. от построяването на читалищната сграда. Присъстваха на тържествения концерт в салона на читалището, който започна с изпълнение на пиано от правнучката на Цанко Церковски.

Честванията включваха и национална научна конференция, в която се включиха видни учени от Софийския и Великотърновския университет, сред които проф. Михаил Неделчев, проф. Николай Димитров, проф. Иван Станков, проф. Димитър Михайлов и др.