Начало Новини Криминална хроника 16-годишен неправоспособен водач се удари в електрически стълб

16-годишен неправоспособен водач се удари в електрически стълб

649
полиция

16-годишен неправоспособен водач се удари в електрически стълб, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на тази нощ в село Димча, oбщина Павликени.

По първоначална информация – 16-годишният шофьор на лек автомобил, е загубил управление над возилото и се е ударил в електрически стълб. Момчето не е пострадало.

Инцидентът е станал на 24.07.2019 г. около 00:15 ч. след като часове преди това над селото се е излял проливен дъжд и асфалтовата настилка е била мокра. В резултат на катастрофата няколко къщи остават без електричество до обяд на следващия ден.

Непълнолетният водач на автомобила е имал и двама спътници, с които са се опитали да преместят колата и да избягат от местопроизшествието. Предното дясно колело обаче се е откъснало и те зарязват возилото недалеч от мястото на катастрофата.

Собственик на автомобила е мъж, занимаващ се с отглеждането на овощни насаждения в съседната община Сухиндол. Той предоставил колата на дядото на непълнолетния извършител М. А., който бил негов работник, за да се придвижва до работното си място.

Рано сутринта на 25.07.2019 г. вероятно отново с цел да прикрие извършеното от внука си М. А., появявайки се в центъра на селото, започва да обяснява на ляво и надясно, че през нощта някой е откраднал колата му и я е блъснал. На ПТП-то обаче има очевидец, който дава подробни показания и категорично заявява, че е разпознал М. А. зад волана на катастрофиралата кола. Хора от селото твърдят, че целият следобед на 24.07.2019 г. младежът е вилнял със същия този автомобил из селото, демонстрирайки шофьорски номера и високи скорости.

Бащата на криминално проявилия се хулиган се опитал да го изкара невменяем, но не му се получило.