Начало Новини История 167 души тръгнаха по пътя на четата на поп Харитон и Бачо...

167 души тръгнаха по пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро

1271

167 участници тръгнаха по пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро в националния туристически пешиходен поход. Началото беше дадено тази сутрин на площада в град Бяла черква. Туристите, които дойдоха от Варна, Шумен, Добрич, Велико Търново, Силистра, Свищов, Борово и други градове, бяха приветствани от кмета на възрожденския град Албена Тодорова и председателя на Туристическо дружество „Росица“ – Павликени Васил Василев. Оттам походът премина през селата Михалци, Мусина, Ново село и Пейна.

Пешеходният поход ще пристигне в Дряновския манастир около 17:00, където ще бъде посрещнат от кметовете на двете общини Павликени и Дряново. С възстановка на битката, панахида за загиналите, културно-музикална програма и тържествена заря ще продължи честването.

Традиционният туристически поход „По пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро“  се организира от Община Павликени, Община Дряново, кметствата в Бяла Черква, Михалци и Мусина, Туристическите дружества „Бачо Киро“ – Дряново и „Росица“ – Павликени и Общински комитет „Васил Левски“ – Дряново.

Походът е посветен на 141-годишнината от Априлското въстание и битката на четата в Дряновския манастир и се провежда за 67-ти път.