Начало Новини Образование Откриват пет нови детски площадки в ДГ „Вяра, надежда и любов“ в...

Откриват пет нови детски площадки в ДГ „Вяра, надежда и любов“ в Павликени

2768

Пет нови детски площадки са изградени в ДГ „Вяра, надежда и любов“ в Павликени по проект „Красива България“, съобщи кметът на града инж. Емануил Манолов. За официалното откриване на съоръженията в детската градина на 15 септември ще пристигне заместник- министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.Те са изградени за 60 дни и са на стойност 90,000 лева, като Община Павликени съфинасира обекта с 47,000 лева.

Площадките са обособени и спрямо броя на групите в детското заведение. В детската градина в момента има 115 деца, на възраст от 3 до 6 г., разпределени в пет групи. Новите площадки са покрити  с еластична настилка, с пясъчници, нови уреди и сенници. „Съоръженията ще се ползват освен от малчуганите в детската градина и от деца, и майки с бебета от района до 20 часа, след което ще бъдат затваряни. За тях е осигурено и видеонаблюдение“, допълни кметът.

„Отделно двора и пространството около площадките е затревено с райграс и с вечнозелени храсти, осигурени от две местни фирми за декоративна растителност“, добави инж. Манолов.