Начало Новини Политика Незаконни действия на селските кметове в община Павликени

Незаконни действия на селските кметове в община Павликени

1959

От години кметовете по селата в община Павликени си позволяват да подписват документи когато са в отпуск по болест или в редовен годишен отпуск – такава е ситуацията повсеместно.

Това противоречи на закона.

В заповедите им за отпуск подписани от „кмето“ Манолов най-демонстративно се вписва, че ще бъдат замествани от даден служител в кметството. Това обаче е само формално за пред инспекцията по труда. Служителят, който е натоварен със задължението да „замества“ кмета на населеното място, нито е обезщетен за тази си отговорност, нито получава резонно заповед за тези си задължения. Законът го бил позволявал, защото отпуската била за кратък период от време… С това въздухарско обяснение се измъкват всеки път Манолов и неговият екип.

Да, ама не! Защото няма как да носиш отговорност за нещо, за което нито ти се плаща, нито пък имаш делегирани  правомощия. Да не говорим, че много от селските кметове най-безсъвестно, получавайки два пъти по високо възнаграждение от служителите си, се възползват от тяхното безсилие и подчиненост и безделничат на кой както му харесва.

Та, кога ли Инспекцията по труда ще вземе да направи една проверка в тази посока в нашата община!? Дано пък се случи.