Начало За Забава Събития 22 златни и 1 каменна сватби организираха в Павликени

22 златни и 1 каменна сватби организираха в Павликени

1348

Своите златни сватби празнуваха едновременно 22 семейства в събота в Павликени. Заедно с тях празнува каменна сватба и едно семейство с 66-годишен брак.

Тържеството по традиция за четвърта година се организира от Община Павликени и е лична инициатива на кмета инж. Емануил Манолов. Цел е да даде положителен пример на младите хора и да ознаменува запасването на християнските ценности и брака като основа на българското общество.

Белокосите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1966 г. Градоначалникът лично ръководи ритуала по преподписване на гражданските бракове.

Сред тях бяха и Георги и Янка Гецови от Бяла черква. Те са се венчали през далечната 1950 г. След 66-годишен брак, те изрекоха отново брачните си клетви и получиха свидетелство за своята Каменна сватба.

След като оставиха своя подпис на специално изработеният брачно свидетелство за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие в ресторанта парк-хотел „Бора“. Силната любов, съхранена през годините е разковничето за дългия и успешен брак, казаха някои от двойките.

На съпрузите кметът подари по един златен ключодържател с герба на Павликени – античният и вечен град, а техните булките получиха позлатено колие с лика на Дубровнишката Света Богородица.