Начало Новини Политика Общинският съвет в Павликени тържествено проведе последното си заседание

Общинският съвет в Павликени тържествено проведе последното си заседание

1787

„Ренесансът или Възраждането на Павликени се случи в мандат 2011 – 2015г.“, заяви кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов по време на тържествената последна сесия на Общински съвет Павликени за мандата. Заседанието се проведе в петък и завърши с връчването на почетни плакети на общинските съветници за спомен от работата им в местния парламент.

„Най-голямото ми постижение е, че днес жителите на Павликени имат самочувствието, че живеят в европейски град. В Павликени се строи повече от когато и да било в цялата му 72-годишна история като град“, каза кметът. Инж. Манолов благодари за всички градивни решения, които бяха взети от Общинския съвет през този мандат.

Сред тях са приемането на химн на Павликени по повод 70-та годишнина от обявяването му за град; отпускането на еднократна финансова помощ на жители на общината, които се нуждаеха от средства за лечение; приемането на оздравителна програма за МБАЛ-Павликени; гласуването на финансова помощ за бедстващите жители на град Мизия и в с. Бисер; одобрението за създаване и поставяне на множество паметници в населените места; присъждането на званието „Почетен гражданин на Павликени“ на редица авторитетни павликенчани и всички текущи решения на Съвета.

Инж.Манолов подчерта правилния избор на местния парламент при назначаването на управители на общинската болница и БКД, затова днес тези дружества се радват на успешно ръководство и напредват.

„В края на тези четири години смело мога да заявя, че Общински съвет Павликени работеше в дух на толерантност и единомислие“, оцени инж. Манолов. „Сега пред нас е задачата да продължим към Просвещението и икономическата революция на нашия град. Поставям пред себе си тези задачи за следващия мандат, когато ще трябва да продължим с недовършените добри неща за Павликени“, заяви в края на словото си инж. Манолов.