Начало Новини Общество 68 двойки празнуват златна, диамантена и благодатна сватба в Павликени

68 двойки празнуват златна, диамантена и благодатна сватба в Павликени

1137

Рекордно участие на 68 семейни двойки в инициативата „Златни сватби“ отчита Oбщина Павликени, която за осма поредна година организира проявата.

От тях 3 семейства празнуват диамантена сватба, а останалите отбелязват своята златна годишнина след 50 години семеен живот. Стоян и Велика Чаушеви пък ще се поздравят с благодатна сватба след седем десетилетия любов. На 15 септември те отново ще си кажат заветното „да“ след 70 години брачен живот, въпреки че Стоян Чаушев вече е на 93 години, а съпругата му е на 90. Двамата дълголетници ще са най-възрастната двойка, която ще се врече отново във вечна любов по време на празненството, което организира Община Павликени.

По традиция церемонията по преподписването на брачните свидетелства ще бъде водена лично от „кмето“ на Павликени инж. Емануил Манолов. За двойките са подготвени изненади, торта и празнични емоции. Във веселието в местен ресторант ще участват общо 238 души, като двойките са поканили свои близки, за да станат част от началото на следващите им 50 години семеен живот.