Начало Новини Общество Днес – за тефтерчето на Левски… Прости ни, Господи!

Днес – за тефтерчето на Левски… Прости ни, Господи!

1226

През последните няколко години телефонни измамници забогатяват незаконно ограбвайки предимно възрастни хора, заплашвайки ги с отрязване на главата. Грабителите живеят необезспокоявани в луксозни къщи и карат скъпи коли, без някой да им търси отговорност за придобитото имущество и произхода на доходите.

Циганин удря с бутилка в главата младо момче и го убива просто ей така, защото се е напил до безпаметност и живее с нагласата, че всичко му е позволено и с чувството за безнаказаност.

Хиляди хектари българска гора паднаха незаконно отсечени под безмилостната ръка на дървосекачите и същите тези „хора” не са наказани и никога няма да бъдат, защото или са непълнолетни или пък безимотни, а в същото време ядат и пият на тумбак и всеки ден изпушват по две кутии цигари (защото са бедни).

Лозовите масиви частна собственост, чиито стопани са на преклонна възраст и не могат да се грижат за тях са опустошени. Извадени са бетонните колове, които се харчат по лев за бройка.

По много от селата на България обезлюдените къщи останаха без улуци и керемиди, без ел.инсталации, чиито кабели са изкормени и предадени на вторични суровини.

Руши се общинска собственост, нарушават се общински и държавни наредби и заповеди и в голяма част от случаите извършителят е НЕИЗВЕСТЕН, въпреки че много хора знаят кой е той.

Малолетни и непълнолетни момичета раждат и предявяват претенции за множество социални плащания, а уж в държавата има Закон за криминализиране на тези деяния. Кой контролира неговото изпълнение и защо той продължава да се нарушава не е съвсем ясно. Колко са наказаните лица по този Закон също не се знае.

Продължава само да се говори за фалшиви ТЕЛК решения, а в същото време те си съществуват и техните притежатели си живуркат на гърба на народа необезспокоявани. Други пък се хвалят, че очакват да се сдобият с такива в най-скоро време, защото си били „подложили” както трябва.

Глутници бездомни кучета продължават да нападат хора и да ги нахапват до смърт, а местни управници измислят методи за тяхното обезпаразитяване и кастрация, което едва ли решава въпроса с безопасността на гражданите.

Със сигурност пропускам нещо. Има и още, но…

Ето на фона на тази настояща нашенска действителност НИЕ ДНЕС ГОВОРИМ ЗА ТЕФТЕРЧЕТО НА ЛЕВСКИ.

НАРОДЕ!!!