Начало Новини Култура Флашмоб в село Патреш

Флашмоб в село Патреш

3574

С изненадващ флашмоб на тема „Поздрави Дядо Коледа” кметът на с. Патреш – Валентин Вълев, поздрави населението за коледно-новогодишните празници.

Инициативата се проведе на 19 декември /събота/, на центъра на селото, по време на която Дядо Коледа поздравяваше минаващите под звуците на китка от хора.

Веднага след флашмоба започна коледно-новогодишното тържество „Бабиното внуче рисува Коледа”. То се провежда за четвърта поредна година и вече е очаквано събитие от бабините внучета на с. Патреш.

Тази година за организирането на събитията много помогна парти агенцията „Фантизатор” от гр. Павликени.

„Обичта ми към родното ми село Патреш е огромна. Обичам хората му и искам да съхраня историята му. Затова предстои да завършим проекта на тема „Патреш в римско време – поглед в историята”, който се осъществи по програма „Местни инициативи” на Община Павликени.

Проектът се състои в изграждането на беседка в римски стил, която визуализира римското селище, съществувало на територията на селото, а също така и намерените антични находки.

По случай предстоящите светли празници пожелавам на всички крепко здраве, топлина в дома ви и доброта в сърцата ви! Успешна нова 2016 година“, каза г-н Вълев, кмет на с. Патреш.