Начало Новини Религия Blasphemy!

Blasphemy!

1251

На 20 юни т.г., вживял се в ролята си на някой маг или приказен властелин от митологична или религиозна притча, курдисан пред камерите в храма, с преливащо от „гащитье“ шкембе и разкопчана около шията номенклатурна ризка с къси ръкавки, „кмето“ бил „призовал“ театрално чудотворните мощи на св. Ефрем Нови да донесат закрила на Павликени?!

Надяваме се светецът, вместо да се обърне в гроба, да се отзове тутакси на този траги-комичен кметски „призив“ и да освободи града и общината от пагубната хватка на очевидно уялия се червен демагог и неговата безбожна и безродна партия.

Този тъжен спектакъл, който ни сервират главният самодеен и самонадеян актьор в града и неговият антораж, ни додея.

Комунистът социалист, чиято партия е отговорна за почти тоталното затриване на православието в България (наред с низ от други смъртни грехове), беше сред множеството хора, които докоснаха светинята и се помолиха за здраве и благоденствие, напрактика осквернявайки реликвата с присъствието си.

През целия ден не спря опашката от желаещи да измолят мощите на светеца за разрешаване на проблеми. Мнозина бяха пътували от Русе, Кубрат, Габрово, Левски, за да се помолят пред чудотворната икона. Те се запознаха и с автора на книгите за неговия живот и чудеса „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ Ангел Бончев.