Начало Новини Изкуство V фестивал на детското и младежко изпълнителско изкуство „Нашите деца хубави” в...

V фестивал на детското и младежко изпълнителско изкуство „Нашите деца хубави” в с. Патреш

800

За пети пореден път сцената на НЧ „Просвета-1898” с. Патреш стана поле за изява на 140 талантливи деца и младежи. Фестивалът на детското и младежко изпълнителско изкуство „Нашите деца хубави”, организиран от НЧ „Просвета – 1898” и Кметство с. Патреш, под патронажа на кмета на с. Патреш Валентин Вълев и с подкрепата на Община Павликени е част от Културния календар на Община Павликени.

Гостите, подкрепили фестивала, Христо Кавалски – председател на Общински съвет Павликени, Петър Кънчев – общински съветник на Община Павликени, секретари на читалища и директори на училища и детски градини изказаха положително мнение за организацията и провеждането му. Кавалски прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, а всеобщата изненада беше голяма кошница с цветя и поздравителна картичка, изпратени на деня, от министъра на културата Боил Банов.

След словото на кмета на с. Патреш, младите членове от клуб „Приятели на книгата” към НЧ „Просвета – 1898” с. Патреш тържествено откриха логото на фестивала с танц и програмата започна.

В продължение на 150 минути участниците от ДГ „Вяра, Надежда, Любов” гр. Павликени, ДГ „Атанас Неделчев” и ОУ „Бачо Киро” от гр. Бяла черква, ОУ „Филип Тотю” с. Върбовка, ОУ „Св. Климент Охридски” и СУ „Бачо Киро” от гр. Павликени, НЧ „Постоянство – 1926” с. Петко Каравелово, НЧ „Иван Вазов – 1893” с. Първомайци, НЧ „Христо Козлев – 1883” гр. Долна Оряховица, НЧ „Напредък – 1870” гр. Лясковец и ДВДС „Мамма мия” гр. Горна Оряховица представиха изпълненията си от сърце и показаха завидни умения и талант. Всички в залата се насладиха на феерия от талант и невинна младежка красота.

По време на събитието във фоайето на читалището беше представена изложбата „Нитография” нетрадиционна техника за рисуване с нишки, чиито експонати са изработени от членовете на клуб „Приятели на книгата” към НЧ „Просвета – 1898” с. Патреш.

Програмата завърши с официално връчване на грамоти, плакети и букети с приятни чувства, пожелания за много успехи и нови срещи през месец октомври 2020 г.