Начало Новини Манолов се самозабрави – иска да затвори 161-годишно училище

Манолов се самозабрави – иска да затвори 161-годишно училище

10806

Представяме на вниманието на всички заинтересовани жители на община Павликени и одвъд поредния фарс, забъркан от кмета инж. Манолов.

Показваме документи, с които градоначалникът предлага да закрие основното училище „Хаджи Димитър и Стефан Караджа“ в с. Караисен с лека ръка, без за това да знаят работещите и учащите се в него. Що за наглост, що за предателство!

Това ще им е „подарък“ от него за 24-ти май.

Манолов очаква общинските съветници да одобрят затварянето на следващото заседание на Общинския съвет на 30.05.2017 г. /вторник/. Измислените критерии, които той изтъква и тенденциозно представената информация, някои могат да приемат като верни, ако не знаят каква всъщност е истината. Но те остават точно такива – измислени.

Трудно му било на кмета да поддържа сградата на училището /което е посетил само веднъж/. Децата щели да бъдат обучавани от педагози с висока професионална подготовка, т.е. в това училище са с ниска такава и т.н., според доклада, изготвен от стратега на това пъкло и недостойно дело, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“, печално известната г-жа Катя Димитрова. Заключенията категорично НЕ отговарят на реалността.

Знаем /ама наистина знаем/ как Манолов раздава учителски /както и други общински/ работни места в града, а за тези учители, които много се обаждат може и няма да има такива. За тяхната съдба нищо не се казва в документа, освен че са на работа до 01.09.2017 г. Това отново е в полза не на тях, а на общината. Ще отидат на борсата, но други дотогава ще са си подали молбите и ще са заели местата. Ако ли пък някой напусне по свое желание – няма обезщетение, няма борса.

Пишман кметът, богат с т-о-о-о-лкова много проекти в евро, му се свиди да отдели 7,000 лв. за 6 месеца за училището / 1,167  лв. на месец/, а в същото време поддържа никому ненужен градски басейн с  20,000  лв. на месец. В него щял да тренира следващият Майкъл Фелпс, според едно смехотворно кметско изказване преди време… „Мижи да те лажем“, казва българският народ.

Със закриване на училището комбинативният Манолов ще кандидатства по програма „Оптимизиране на училищната мрежа“, от която, ако го одобрят, ще вземе около 100,000200,000 лв. и т.н.

Училището е основано преди 161 години и е първото в общината навремето. В него работят учители с висока професионална квалификация – висше образование, степен магистър и ПКС. Учениците, завършващи през последните години са лауреати на олимпиади на областно и национално ниво.

Закриването на училища не е като отварянето на ненужни прокапали басейни или пречиствателни станции за лайна с ЧУЖДИ пари за собствена облага и едва ли ще видите тази страница от „славната“ история на общината в разказ и картинки на таблата пред читалището на пл. „Свобода“.

Не е ли работата на един родолюбив, смирен, мъдър и далновиден български политик, какъвто Манолов доказа, че не е; на един държавник, безкористно и безкомисионно (безрушветно) отдаден на народа, който го е избрал да го води, да мисли не за джоба си, а за това как да спаси едно училище, а не да го закрие и то зад гърба на учителите в него?

Римляните наричали образователните си институции „alma mater“ или от латински „майка закрилница“. По време на Възраждането училищата в България се финансирали от джоба на българите с доброволен данък за тази цел. В наши дни в община Павликени едно училище е на прага да бъде обезглавено, защото един политически и управнически ИМПОТЕНТЕН КМЕТ не може или не иска да осигури финансирането му. Дали архимандрит Георгий ще отслужи заупокойна молитва за загиващото образование и загиващия ни народ? А официални гости и снимки ще има ли?

Иначе културно-просветният живот в общината цъфти и процъфтява – никой да не се притеснява, Културният календар прелива от „значими“ събития, хляб и зрелища за простия електорат – пеят треторазрядни чалгаджийки на измислени празници в чест на кокошите яйца, също толкова треторазрядни певци ще пеят на още по-треторазрядния конкурс с, видите ли, „международно“ участие „Нека да е лято“, плащат се хиляди за фойерверки, сцени, озвучаване, светлини, хонорари, харчат се стотици хиляди за път и античен керамичен център, по който уж да идвали туристи, а туристи няма, няма и да има /да, това е по „друг“ проект, но все пак/. И ако народът има късмет, тази година ще посрещне за първи път официално изгрева на слънцето на 1-ви юли в калта на бреговете на р. Росица на новопредложения празник Джулай морнинг, със 750 лв., спестени от други масрафи, за което вече писахме тук. Носете си спрей против бълхи, кърлежи и комари, както и… слънчеви очила, общината не ги осигурява.

Всеки народ заслужава управника, който си е избрал. Лошото е, че под диктатурата на Манолов теглят и тези, които не гласуваха за него.

Жалка история.

Документът следва в 12 страници като образи, както и като pdf файл тук.