Начало Новини История Възпоменателна церемония по повод 147 години от смъртта на Васил Левски събра...

Възпоменателна церемония по повод 147 години от смъртта на Васил Левски събра в Павликени стотици граждани

644

Възпоменателна церемония по повод 147 години от смъртта на Васил Левски събра в Павликени стотици граждани, които се поклониха пред паметника на Апостола на свободата, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Васил Левски остава недостижим в своята чиста и предана отдаденост към родината и към българския народ, затова неговото е първото историческо име, което нашите деца научават и най-важното име, което трябва да остане в съзнанието ни всеки ден“, е казала в словото си заместник-кметът на общината Албена Петрова.

„На датата 19 февруари поставяме венци и цветя пред паметника му, но Васил Левски е всеки ден в сърцата ни. Уважението към него, към саможертвата му и към идеалите, които го водиха, трябва да е ежедневно“, каза в официалното си слово заместник-кметът инж. Албена Петрова. Тя подчерта, че е важно като общество да си спомняме по-често за българските герои и да се прекланяме по-често пред паметните събития в историята, които са ни направили народа, който сме. „Васил Левски остава недостижим в своята чиста и предана отдаденост към родината и към българския народ. Затова неговото е първото историческо име, което нашите деца научават и най – важното име, което трябва да остане в съзнанието ни всеки ден“, каза още инж. Петрова.

Венци и цветя поднесоха представителите на Община Павликени и на Общинския съвет, политическите партии, училищните ръководства, институции, сред които Комплекса за социални услуги, Историческия музей, Пенсионерския клуб „Романтика“, Клуба на инвалида, граждани и др.

Стихове за Левски и неговото дело рецитираха деца от детските градини в общината.