Начало Новини Инфраструктура Държавата отпусна близо 70,000 лв. за спешен ремонт на път в Павликенско

Държавата отпусна близо 70,000 лв. за спешен ремонт на път в Павликенско

771

Държавата отпусна близо 70,000 лв. за спешен ремонт на път III – 405 в участъка между гр. Бяла черква и село Вишовград.

Въпросът за ремонта на силно компрометирания участък бе поставен от представители на местния бизнес на приемна на депутати от ПП ГЕРБ още през октомври минала година.

Поради невъзможност за извършване на ремонтни дейности по време на зимния сезон, се наложи рехабилитацията да бъде отложена за пролетта на 2019 г. След края на зимата се оказа, че настилката е в още по-лошо състояние и ремонтът е наложителен. Път III-405 е основната пътна връзка на населените места от община Павликени с път I-4 София – Варна в посока София.

До този момент това бе една от малкото неремонтирани отсечки на територията на община Павликени, тъй като почти всички общински пътища са цялостно ремонтирани със средства осигурени от европейски програми, а основните връзки на община Павликени със съседните общини Сухиндол, Полски Тръмбеш и Свищов бяха изцяло подновени със средства от националния бюджет, отпуснати с постановления на министерски съвет през последните години.

Успоредно с това започва ремонт и на пътя между селата Паскалевец и Ресен, за който средствата бяха отпуснати също от правителството с постановление на Министерски съвет.