Начало Новини Кия Иванова, трета в конкурса на Административен съд – Велико Търново

Кия Иванова, трета в конкурса на Административен съд – Велико Търново

1172
Кия Иванова

Александра Иванова от VІ а клас на ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново спечели първо място в конкурса за ученическо съчинение на тема „Съдебната палата – домът на съдилищата. Моята мислена разходка в сградата на съда”.

Второ място зае Габриела Димитрова от VІІа клас на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Горна Оряховица.

Трета в класацията е Кия Иванова от Vа клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ – гр. Павликени.

Поощрителни награди получиха Мария Маринова от VІІб клас на СУ „Емилиян Станев“ – гр. Велико Търново и Димитра Брайнова от VІа клас на ОУ „Бачо Киро“.

Специална награда – ваучер за книги на стойност 50 лв., бе връчена на представител на ОУ „Димитър Благоев“, откъдето е победителката.

В конкурса за ученическо съчинение за деца от пети до седми клас се включиха десет участника от различни населени места от областта – Велико Търново, Свищов, Павликени, с. Джулюница и Горна Оряховица. Търново.

Въпреки, че темата не беше лесна, тинейджърите проявиха активност, старание и оригиналност, което е сигнал, че поставените цели – да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт, са изпълнени.

Децата, които имаха възможност да присъстват днес в Деня на отворените врати, тържествено получиха наградите си лично от председателя на Административен съд – Велико Търново. Отличията на останалите бяха изпратени по пощата. Всеки смел участник, престрашил се да пише по темата получи грамота за участие и символичен подарък. Училищата, излъчили състезатели, бяха удостоени с поздравителен адрес. Господин Чемширов отправи поздравления към младите автори, както и към техните родители и учители за подкрепата и насърчението.

Извън допуснатите до участие деца в съда се получи и съчинение от 33-годишен господин от гр. София, за когото представляваше интерес да пише по зададената тема.