Начало Спорт Автомобилизъм Павликени отново посреща най-добрите офроуд състезатели в България

Павликени отново посреща най-добрите офроуд състезатели в България

1124

За трета поредна година Павликени ще посрещне най-добрите офроуд състезатели в страната. Градът ще бъде домакин на V кръг от Траялния шампионат на България, като почитателите на екстремните спортове ще могат да се насладят на спортното шоу на 14-ти и 15-ти септември. Началото е от 09:00 ч. в местността „Старото стрелбище“.

Проявата се организира от местния клуб „Екстрийм 4х4“ и Община Павликени. В надпреварата ще участват екипажи от цялата страна, като участниците са разделени в 6 основни класа. В „Отворен софт“ сили ще премерят 19 возила, а за „Отворен хард“ заявка са дали 6.

Три класа са включени в националния шампионат. Това са: „Стандартен“ с 9 участници, „Модифициран“ с 6 екипажа и „Прототип“ с 4. Като организаторите са предвидили още един клас „Опън прото“, в който могат да се включат всички желаещи. Очаква се поне десет возила да са оцелели в предходните състезания и да се включат.

От Павликени участие ще вземе председателят на местния клуб Никола Кузманов и още един екипаж, който за първа година е подал заявка да бъде част от надпреварата.

И тази година по трасето ще има нови зони. Изградена ще бъде специална пирамида с 200 гуми. Направени са „слонски стъпки“ , „мечи стъпки“ и ровове.