Начало Новини Бизнес Служители на фирма в гр. Бяла черква обсъдиха с кандидата на ГЕРБ...

Служители на фирма в гр. Бяла черква обсъдиха с кандидата на ГЕРБ за кмет на Павликени Ваня Антонова проблема с транспорта в общината

663

Наболелия проблем с транспорта между населените места в община Павликени поставиха работници от една от водещите фирми за озеленяване и преработка на плодове в Бяла черква. Вчера те се срещнаха с кандидата за кмет на общината, издигнат от ПП ГЕРБ, Ваня Антонова и с кандидати за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ и партньорите им от ПД „Социалдемократи” и СДС, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„След закриването на автобусни линии, много села в региона останаха откъснати от общинския център, искаме да работим, но няма как да стигнем до работните си места“, алармираха хората.

„При нас за заети около 30 души, но през кампаниите броят им се увеличава почти двойно“, посочи собственикът на фирмата Даню Ангелов. Като работодател той е пряко засегнат от този проблем, който години наред общинското ръководство не може да реши. „Предприятия в Павликенско са принудени сами да поемат разходите за транспорт на своите служители – да купуват или да наемат автобуси, и така да поемат задълженията на Общината, а това не е правилно“, посочи Ангелов.

Без транспорт са селата Росица и Паскалевец, по един автобус стига до Горна и Долна Липница, изолирани са Недан и Върбовка. Автобусите, които пътуват, са в много лошо състояние – без климатик, студ през зимата и непоносима жега през лятото, с течащи покриви, оплакаха се още работниците.

„Като председател на Общинския съвет водих битки за правилно структуриране на транспортната схема в общината, но не срещнах подкрепа и разбиране от кметското ръководство“, каза на срещата Ваня Антонова, която заяви, че това ще е един от основните й приоритети при спечелване на изборите на 27 октомври. Според нея не са адекванти обясненията, че линиите се закриват, защото не са печеливши, нито пък причината са нерегламентираните таксита. „Има вариант Общината да дофинансира губещите линии, но те да съществуват, за да могат хората да са мобилни и да работят във фирмите в региона“, каза тя.

Ваня Антонова посочи и предложения, които кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ имат, а именно – въвеждане на екологичен транспорт – електробуси, между населените места.

На срещата кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Ваня Антонова заяви готовността си след спечелване на изборите да разшири диалога с хората от населените места в общината, да бъдат организирани повече приемни извън Павликени, както и да работи за по-справедливо разпределение на общинския бюджет към селата.