Начало Новини Бизнес Третото колело

Третото колело

1345

Публикуваме писмо на група загрижени читатели до нашата редакция, пожелали да останат анонимни от страх от саморазправа с тях от страна на павликенския кмет и неговите апаратчици. Текстът следва.

.

.

В Павликени се появи нов трети нотариус. Противно на морала и всякаква човешка и управленска етика, този нотариус бил представен лично от кмета Манолов на едно от събиранията на кметовете от населените места в Общината наречено „Ден на кмета“.

Ако останалите двама нотариуси бяха също поканени и представени заедно с новия техен колега, като група професионалисти, които заедно или по отделно могат да работят с общината, ситуацията щеше да бъде друга. Но не, не това се е случило.

Един управленец на ръководна общинска длъжност няма право да лансира и пробутва когото и да било, използвайки служебното си положение. В противен случай извършва злоупотреба със същото това свое служебно положение.

Години наред общинското ръководство е ползвало услугите на двамата нотариуси Ангелова и Петров, като е прибягвало до техния професионализъм с цел да консултират служителите в общината и кметствата по различни поводи, с които те се сблъскват в ежедневната си работа. Всичко това безплатно и безрезервно изпълнявано от добронамерените, отзивчиви и винаги в услуга на граждани и Община, нотариус Ангелова и нотариус Петров.

Изведнъж, нещеш ли, се стигна до грозна ситуация, в която българската народна поговорка „Изтъка си платното и ритна кросното“ важи с пълна сила.

Много безочлива, но не и неочаквана или неприсъща, постъпка от страна на кмета Манолов – да покани в Общината само новодошлата госпожа, за да я запознае с кметовете и общинското ръководство и разбира се да я препоръча. А къде са останалите двама нотариуса – изключени от това „мило тържество“ незнайно защо. Всички кметове на кметства са получили визитката на новия нотариус в същият този „Ден на кмета“, в сградата на Общината. Това също е недопустимо. Общинската институция не може да бъде превръщана в сцена за разиграване на лобистки акробатики в полза на личните и/или бизнес интереси, на когото и да било.

Научихме, че новият нотариус има не само офис в града, но и цял работен екип. Цветна брошура с услугите, които предлага този екип, се раздава на поразия както в сградата на Общината, така и в сградата на Данъчна служба.

Откъде накъде?

Гореописаното, уважаеми съграждани и съселяни, е едно от истинските и урудливи лица на кандидат-кмето и ние призоваваме съвестните, моралните и честните граждани на общината да не позволяват неговото преизбиране. Доста!

Паралелно с това, пожелаваме живот и здраве на познатите на павликенчани местни нотариуси Димитричка Ангелова и Пламен Петров, които въпреки грубата нелоялна конкуренция, продължават със същата сърдечност, охота, добродушие и компетентност да работят всеотдайно за гражданите на общината.

Надяваме се в крайна сметка хората да оценят тези техни качества и подход и да продължат работата си с тях, както и да изберат една нова, достойна общинска администрация.

Група загрижени граждани