Начало Новини Криминална хроника Бързи връзки полиция – граждани

Бързи връзки полиция – граждани

1400
полиция

Районно Управление на Полицията в Павликени даде старт на информационна кампания сред населението на цялата община. Гражданите ще получат брошури, които съдържат телефонни номера, адреси и имена на служители на полицията, които могат да ползват при нужда, ако са застрашени от престъпно деяние или са станали свидетели на такова.

Брошурата известява гражданина с кои служби и служители може най-бързо да се свърже при необходимост и как да го направи. Всеки гражданин ще знае името на служителя на МВР, отговарящ за неговия район, както и телефони и адреси на Районно управление на Полицията в гр. Павликени, на дежурната част на Областна Дирекция на МВР гр. Велико Търново, на Дирекция Инспекторат на МВР гр. София, дори и на Дирекция „Вътрешна сигурност” при МВР гр. София в случай на корупционни действия на служители на МВР. Брошурата се връчва на всеки гражданин притежаващ имот в съответното населено място срещу подпис и кратко обяснение.

Приканени са кметовете на населени места, както и служителите в кметствата да се включат в навременното осъществяване на тази инициатива. Очаква се тя да създаде една по-голяма сигурност сред населението и да улесни всеки един гражданин в комуникацията му със служителите на реда. Очаква се също така резултатите от тази инициатива да бъдат от полза и на служителите на Полицията в тяхната ежедневна работа.