Начало Новини Околна среда Павликени се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

Павликени се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

1434

Служителите от общинската администрация, училищата, общинските дружества и останалите звена, фирми и граждани се включиха днес в Павликени в националната кампания „Да изчистим България заедно”. Много от експертите дойдоха за акцията, заедно със своите деца и семейства.

Експертите почистваха в три основни зони в града: градския парк „Кирил Ракаров”, Младежкия парк и зелените площи около входа на гробищния парк. Много клони и листна маса събраха общинарите от зелената площ край зоокът Павликени.

Над тон и половина отпадъци бяха събрани още в първите часове на почистването. Общината се ангажира със своевременното извозване до Регионалното депо за твърди битови отпадъци, в с. Санадиново, община Никопол.

В кампанията за почистване се включиха и много от кметствата в общината. Освен тях още стотици жители на Общината излязоха и се погрижиха за чистотата извън домовете си. Гражданите предварително уведомиха администрацията за зоните, които възнамеряват да почистят. Те получиха над 500 чували и ръкавици за почистването.