Начало Новини Политика Делегация от Община Павликени участва в празника на руския град Стародуб

Делегация от Община Павликени участва в празника на руския град Стародуб

1141

Поредният акт на съветско гъзеблизство на червения кмет Манолов и неговата свита политически инвалиди и исторически невежи… Ето кратка хронология на събитията.

Дърво на приятелството засадиха двамата кметове – на Павликени инж. Емануил Манолов и на Стародуб Дмитрий Винокуров. Дъбът е знак на дружбата между руския и българския народ и ще расте в градския парк на руския град измежду столетни брястове, кленове и липи.

Инж. Емануил Манолов заедно със заместник-кметовете инж. Анастасия Вачева и инж. Венцислав Иванов бяха почетни гости по време на празника на град Стародуб – 22 септември.

Празничната програмата под надслов “Град на младостта ми” започна с издигане на знамето на централния площад “Съветски”, след което военен духов оркестър изпълни известни маршове. В тържеството, което прерастна в манифестация, се включиха и ученици от детската художествена школа, военни, представители на администрацията и др.

Дмитрий Винокуров поздрави всички граждани по случай 937-та годишнина от основаването на града и 74-та годишнина от освобождението му от фашистките завоеватели. От официалната трибуна се обърна с приветствие към домакините и инж. Манолов.

„Побратимяването между Стародуб и Павликени за нас означава много нови възможности за културен обмен, за икономически обмен, за разменяне на идеи в социалната сфера, на спортни отбори и самодейни състави. В наши ръце е да превърнем договора за побратимяване в основа за съвместна работа от полза за нашите два народа“, каза инж. Манолов. Двата града подписаха споразумение за партньорство на 29 юни. Павликени е първият побратим град за Стародуб.

„Москва е сърцето на Русия, а Стародуб – нейната душа!”, каза друг от официалните гости.

Официалните лица поднесоха цветя пред мемориали и паметници на войници, загинали по време на Втората световна война.

В дните на своето гостуване, българската група разгледа сгради на училища, полигона на местния авиоклуб, фабрики, земеделски полета и др.

… и всичко това докато Павликени тъне в необратима и задълбочаваща се политическа, икономическа, демографска и не на последно място морално-ценностна криза.