Начало Новини Директорът на ДГ “8-ми март”, Магдалена Алексиева, с отличие “Неофит Рилски”

Директорът на ДГ “8-ми март”, Магдалена Алексиева, с отличие “Неофит Рилски”

591

11 заслужили учители и един директор от област Велико Търново получават престижното национално отличие “Неофит Рилски” в навечерието на 24 май. Призът се присъжда от образователното министерство за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

Част от преподавателите са предложени от учителските колективи в своите училища и са селектирани от Регионалното управление на образованието. Други са номинирани от Синдиката на българските учители, Съюза на работодателите в системата на народната просвета и синдикат “Образование” в КТ “Подкрепа”.

Единственият директор от Великотърновска област, удостоен с приза “Неофит Рилски” тази година, е Магдалена Алексиева от детска градина “8-ми март” в Павликени”.

За разлика от други години, заради извънредната ситуация в България, официалното връчване на отличията този път ще бъде отложено и няма да се проведе в навечерието на Деня на българската просвета и култура – 24 май. Датата на церемонията ще бъде обявена допълнително.