Начало Новини Криминална хроника Как се раздават и взимат „помощи“ за отопление в Община Павликени

Как се раздават и взимат „помощи“ за отопление в Община Павликени

3070

Възмутени граждани, желаещи анонимност, твърдят, че голяма част от подалите молби за подпомагане с отоплението в ДСП гр. Павликени са работещи, получават възнаграждение, което не декларират като доход, тъй като нямат сключено правоотношение с работодател.

Местната власт, в лицето на кметовете по селата и техните екипи, знаят това, но си затварят очите, толерирайки по този начин източването на социалната система. Та нали тези същите паразитиращи на гърба на данъкоплатеца елементи са техни избиратели. Личният интерес преди всичко. Социалните работници от своя страна не са достатъчно отговорни и старателни в своите проучвания и допускат такива хора да получават подпомагане.

Кога институциите в Община Павликени ще започнат да си сътрудничат, за да се избегнат подобни престъпни практики?

Някои хора изпиват на бира и кебапчета заработената дневна надница, която не е по-малко от 25.00 лв. и чакат на готово работещият гражданин, който едва свързва двата края с минималната си заплата, да им подсигури отоплението през зимата. Кой да потърси отговорност и от работодателите на такива хора, които с действията си също подпомагат този вреден за обществото процес?

Поредното безобразие в държавата ни, респективно в общината ни.

И понеже знаем, че мерки няма да бъдат взети, пожелаваме на крадците и на тези, които им позволяват да крадат, да получат справедливост от Всевишния – на всекиму според заслуженото. Амин.