Начало Новини Криминална хроника Мъж е осъден за закана за убийство на съгражданка, след обвинение на...

Мъж е осъден за закана за убийство на съгражданка, след обвинение на Районна прокуратура – Павликени

1156

По обвинение на Районна прокуратура – Павликени 64-годишен мъж е осъден на три месеца лишаване от свобода. Причината е отправена закана за убийство на съгражданка. На основание чл. 66 от Наказателния кодекс наказанието е отложено с три години изпитател срок, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Иван Д. се призна за виновен за това, че на 29.02.2016 г. в гр. Павликени се заканил с убийство по отношение на жена от същия град и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Пострадалата жена били детска учителка и всеки ден пътувала до работното си място с автобус, като минавала по улицата на която живеел Иван Д.

На 29.02.2016 г. около 17:30 часа жената се прибирала към дома си, когато кучето на обвиняемия се спуснало срещу нея. Уплашена, че иска да я ухапе, бързо се обадила на съпруга си, който дошъл веднага. В този момент от дома си излезли обвиняемият и дъщеря му. Започнала разправия между четиримата. Жената казала, че ще извика полиция, но в отговор на това Иван Д. заявил, че не се страхува от полицията, защото има „жълта“ книжка и казал, че ще извади пушката и ще я застреля без окото му да мигне и никой нищо не можел да му направи.

Присъдата подлежи на обжалване.