Начало Новини Местни Община Павликени получи награда за най-просперираща община

Община Павликени получи награда за най-просперираща община

1426

Община Павликени получи наградата за най-просперираща община по време на на тържествената церемония за връчване на Годишните призове на „Фондация за прозрачни регламенти“ за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в България.

Почетният председател на УС на НСОРБ Венелин Узунов връчи две специални награди за „Най-просперираща администрация” – на Областна администрация на Софийска област и на Община Павликени за повишаване степента на прозрачност в администрацията.

Управителят на „Фондация за прозрачни регламенти“ Петя Донова откри церемонията като каза: „Гордеем се, че бяхме сред първите в Европа, които „прегърнаха” Стратегията за иновации и добро управление на Съвета на Европа и се заеха да я популяризират и насърчават нейното прилагане.”

В категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество” спечели Областна администрация Смолян за практиката „Изкуството в подкрепа на живота”. За най-прозрачните областни администрации бяха определени Благоевград, Шумен и Монтана. Статуетката за най-прозрачна общинска администрация беше връчена на Добричка община. Организаторите наградиха и най-добрата практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество – Община Троян.

Призът е учреден през 2008 г. от „Фондация за прозрачни регламенти“ в изпълнение на четвъртия принцип от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Наградата е преходна и се връчва за постижения на администрациите през изминалата календарна година в четири категории.