Начало Новини Инфраструктура Откриха нова детска площадка за над 20,000 лв. в с. Долна Липница

Откриха нова детска площадка за над 20,000 лв. в с. Долна Липница

431

Тържествено откриване на нова детска площадка зарадва деца и родители в павликенското с. Долна Липница навръх 40-та годишнина от откриването на детска градина „Детски свят“ и Международния ден на детето.

Лентата на новия обект прерязаха директорът на детската градина Дияна Лечева, „кмето“ на община Павликени и кметът на с. Долна Липница Емил Илиев.

Новата детска площадка е изградена изцяло от бюджета на детската градина, със съдействието на Община Павликени. Тя е на стойност 20,412 лв. и отговаря на всички съвременни изисквания за безопасност. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Метал пласт инженеринг” ЕООД – Русе с управител Анелия Георгиева.

Монтирани са три клатушки, едно комбинирано съоръжение, пързалка тип „лъв”, влакче, къщичка и две люлки. Изграден е и един пясъчник. Около площадката и пред детската градина е изградена нова алейна мрежа на стойност 10,983 лв. Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Стройко” ЕООД – Велико Търново с управител инж. Иван Трайков.

С изграждането на новата площадка е осигурено необходимото пространство на децата за безопасна и пълноценна игра. Децата ще бъдат мотивирани да играят повече на открито и ще бъдат провокирани за повече физическа активност.

Тройният празник уважиха председателят на Общински съвет – Павликени активният борец против фашизма другарят Христо Кавалски, директорите на училища и детски градини в общината, кметовете на населени места, от където са децата в детската градина – Долна Липница, Горна Липница, Патреш  и Обединение, бивши служители и възпитаници на детската градина, бивши кметове на с. Долна Липница и др.

Празника уважиха и бившият директор на ДГ „Детски свят” Мария Павлова и дългогодишните учители в детската градина Параскева Янкова, Здравка Стефанова и Милида Цветкова. Протойерей Димитър да отслужи водосвет за здраве.

С приветствие към всички присъстващи се обърна директорът на детската градина Дияна Лечева. „40 години създаваме традиция с любов, грижа и всеотдайност към децата. За това време сме имали прекрасни екипи от учители, родители и деца. На хиляди детски очички сме дарили частица от себе си, за да пренесем вярата в бъдещето. Отдавна бленувана мечта за нас беше създаването на тази детска площадка“, каза в словото си директорът. Тя благодари на всички, които са помагали на детската градина през годините.

„Какъв по-хубав подарък може да получат децата за празника от една красива и безопасна площадка за игри, която ще разхубави вашия двор и ще бъде още една причина децата да идват с желание в детската градина. Поздравявам ви, че съумяхте със собствени средства да я направите. Поздравявам ви, че имате амбицията всяка година да добавяте нови придобивки за децата на Долна Липница, за да правите Вашата детска градина приветливо и желано място“, обърна се към домакини и гости „кмето“.

Децата от ДГ „Детски свят“ поздравиха своите гости с богата програма, в която казаха стихове, пяха и танцуваха. С изпълнение на пиано поздрав отправи и бившата възпитаничка Галина Панайотова.