Начало Новини Инфраструктура Откриха 16 км рехабилитирани пътища в Община Павликени

Откриха 16 км рехабилитирани пътища в Община Павликени

1252

16 км напълно обновени пътища откриха днес в община Павликени кметът инж. Емануил Манолов и директорът на ОД на Държавен фонд “Земеделие“ Тодор Тодоров и кметът на с. Върбовка Антон Антонов.

Проектът „Повишаване на жизнения стандарт на жителите  на община Павликени чрез подобряване на съществуващата общинска пътна инфраструктура” има за цел да подобри пътната инфраструктура на три общински пътя на територията на община Павликени. Като резултат от предвидените дейности са реконструирани 16 км пътни отсечки свързващи 8 населени места. Средствата за реализиране на проекта възлизат на 6,467,210.34 лв. с ДДС и са предоставени като безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година, мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

Това е първият от два проекта за реконструкция на пътищата в община Павликени, които защитихме през миналата година. „Близо 12 млн. лв. ще вложим в подновяване на пътната си инфраструктура, с което ще покажем, че следваме неиземнно ангажимента си към нашите съграждани да работим за благоустрояване  и обновяване на нашите населени места и връзките между тях.“, каза в официалното си слово кметът инж. Емануил Манолов.

Той благодари на всички общински служители, които са работили по проекта и подчерта, че заслугата за спечелването му е изцяло на експертите в общинска администрация.

„На мнозина се виждаше невъзможно в Павликени да се разгърне такава впечатляваща строителна програма. Днес се радвам, че съумяхме да възродим нашите селища и да привлечем към тях европейските средства. Над 65 млн.лв. бяха вложени с строителство на важни обекти, от които ще се възползват всички наши съграждани.“, каза градоначалникът.

Водосвет за здраве отслужи архимандрит Георгий.