Начало За Забава Отличниците на Павликени запалиха светлините на коледната елха

Отличниците на Павликени запалиха светлините на коледната елха

732

В Павликени отличните ученици Даяна Николова от 6 клас, Антония Савова от 12 клас и Иван Миронов от 10 клас запалиха светлините на коледната елха. В ритуала се включи и „кмето“ на общината инж. Емануил Манолов, който по традиция в последните години кани успешните ученици да пуснат светлините на коледното дърво, себепромотирайки се.

За да се насладят на коледния концерт, на площад „Свобода“ се събраха стотици граждани. На сцената за тях свои танци изпълниха възпитаниците от детските градини „Осми март“, „Слънце”, „Вяра, надежда и любов“ от Павликени и „Атанас Неделчев“ от Бяла черква. В концерта танцуваха и членовете на фолклорен клуб „Люти чушлета“.

По традиция в коледния концерт участва и лауреатът от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”. Носителят на Гранпри Гергана Стоянова изпълни коледни песни, както и песните, с които впечатли професионалното жури на конкурса през лятото. На сцената излязоха Дядо Коледа и Снежанка, които отправиха благопожелания за 2020-та година.

„Да изпратим 2019 г. с добри спомени и да посрещнем Новата 2020 г. с очакване за благополучие, сбъднати мечти, повече обич и разбирателство в света! Да си пожелаем сили и градивна енергия за добри и благородни дела, мъдрост в житейските решения и човещина“, обърна се към апатичните към фалшивото му слово павликенчани „кмето“.