Начало Новини Инфраструктура Площадка за детски игри и спорт беше открита в двора на ОУ...

Площадка за детски игри и спорт беше открита в двора на ОУ „Климент Охридски“ в Павликени

301

Комбинирана площадка за детски игри и спорт беше открита в двора на  ОУ „Климент Охридски“ в Павликени. Тя се реализира по проект „Красива България”, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е 156,700 лв., от които 67,504 лв. са от проект „Красива България“, и 89,196 лв. е съфинансирането от Община Павликени.

Лентата за откриване на новия обект прерязаха кметът на община Павликени и директорът на училището Радка Станева. Водосвет за здраве отслужи отец Димитър.

„Радвам се, че днес можем да се поздравим с успешния финал на поредния проект, чрез който стана възможно изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в ОУ „Климент Охридски“. Въпреки трудностите на настоящото време, ние успяхме да изградим една площадка, която ще привлича ученици от всички възрасти и ще им дава допълнителни възможности да обогатят времето, прекарано в училище“, каза кметът.

„Благодаря, че грижата за младите хора винаги е била приоритет и общинска администрация е последователна в това направление. Детската площадка е готова от известно време и вече доказа, че проектът си е струвал – тя се превърна в любимо място за нашите ученици, желано място за отдих и социални контакти на всички от квартала около училището“, каза директорът Радка Станева.

С реализираните проектни дейности е изградена комбинирана площадка за детски игри и спорт, отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност. Монтирани са комбинирано съоръжение за игра, тенис маса, кубове за катерене, пейки и кошчета.  Ремонтирана е част от оградата.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Стройко” ООД гр. Велико Търново. Строителен надзор на обекта осъществи фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД – Велико Търново. Авторски надзор осъществи фирма „Проект Плюс” ООД гр. Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев.

С реализацията на дейностите по проекта се осигури необходимото пространство на учениците за безопасна и пълноценна игра на открито, а също така се създадоха нови работни места, тъй като 35% от лицата, работещи на обекта,  бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.