Начало Новини Криминална хроника Разследват измама с 9 кредита на фамилия от Павликени

Разследват измама с 9 кредита на фамилия от Павликени

1362

Семейството твърди, че е взело преди 8 г. само 600 лв., които са върнати, банкерите искат над 7,000 лв.

Прокуратурата разследва твърдения на банка за получени от семейство от Павликени няколко кредита от 2006 г. за над 7,000 лева. Кредитната институция е започнала да си търси парите едва сега с гражданско дело в Павликени. Според исковата молба на Атидже и Яшар били давани различни суми от 2003 г. насам, а поръчител бил Тодор от същия град. След стартиране на делото семейството е заявило в залата, че няма никаква представа кой е получавал тлъстите суми и от тази банка са изтеглили само 800 лева, които отдавна били върнати. Съпрузите са категорични, че по тяхна сметка не са превеждани 6,500 лева и 1,300 лв. заеми, а въпросните 600 лева били издължени през 2012 г. от заплатата на Яшар. Според изложението до съда хората били притеснявани обаче по телефона от гласове, които се представяли за банкови служители и им казвали, че знаят къде се намира къщата им.

Заради това и заради твърденията на въпросната банка семейството е подало жалба в прокуратурата за измама, по която сега върви полицейска проверка. Тя ще трябва да установи чрез графична експертиза чии са подписите под банковите документи и бордерата за преводи. Цялото дело по исковата молба на банката било разделено на две от съда в Павликени. Част от претенциите на кредитора щели да се доказват по граждански пък и сега била назначени експертизи.

Според магистрати в случая можело наистина да става дума за кражба на самоличност и за злоупотреба с данните на Яшар и Атидже, но това трябвало да докаже прокуратурата. Освен това било странно защо след толкова години въпросната банка чак сега си търси парите, след като самата тя твърди, че първият даден кредит на фамилията бил от далечната 2003 година.