Начало Новини Благотворителност Ротарианците приключиха два успешни проекта в Павликени

Ротарианците приключиха два успешни проекта в Павликени

1089

Два нови успешни проекта, насочени към децата от община Павликени, отчитат ротарианците от Сателитен клуб Павликени – Бяла черква към Ротари клуб – Велико Търново.

На 13 ноември (вторник) от 15:30 часа, заедно с пердставители на местната администрация и приятелите от Ротари клуб – Велико Търново, те ще открият подобрената учебна база в детската градина в село Батак, където са вложени 850 лв. От 16:30 часа същия ден ще бъде отчетен проектът „Чиста питейна вода за нашите деца“ в Детската ясла в Павликени, с Детска кухня, на стойност 1,320 лева, съобщи д-р Пламен Латев, член на борда на павликенския клуб.

„Нашият Ротари клуб е създаден точно преди 2 години като сателитен на Ротари клуб – Велико Търново. Към днешна дата имаме изпълнени редица наши проекти и инициативи”, посочи д-р Латев.

„Последните два проекта са част от инициативите по случай 80-годишнината на клуба във Велико Търново, казват ротарианците от Павликени. През 2018 г., изцяло със средства на ротарианците от двата клуба, е реализирано художествено осветление в църквата в град Бяла черква по повод деня на Априлското въстание 11 май. Организирана е изложба от картини на великотърновския художник ротарианец Сашо Филев, по повод на Есенния панаир на Павликени През януари 2018 г. със средства, събрани от благотворителната „Вечер на виното от родния край“, клубът е направил дарения на детски спортен клуб по карате – колонен климатик и два броя щитове за тренировки; на клуба по волейбол – мрежа и чанта за топки; на клуба по шах – шахматни часовници. По повод 11 май – празника на Априлското въстание, подарихме на кметство Бяла черква две картини с изгледи на града и клетвата на Бачо Киро, парично подпомогнахме провеждането на празника“, допълни ротарианецът. На 30 номври предстои втората поред, с тенденция да стане традиционна, благотворителна „Вечер на виното от родния край“, с мотото „За изкуството и спорта на децата от Павликени”.