Начало Новини Съпрузи от с. Димча отпразнуваха 70-годишнината от сватбата си

Съпрузи от с. Димча отпразнуваха 70-годишнината от сватбата си

248

Предизвикателствата и горчилките в живота сплотяват семейството. Това е рецептата за дълъг и щастлив семеен живот на Йорданка и Петко Дончеви от павликенското с. Димча. 

В началото на септември съпрузите отбелязаха официално 70-годишнината от своята сватба, а в Деня на християнското семейство – 21 ноември – бяха поздравени и получиха подаръци и от читалищното настоятелство при НЧ „Надежда – 1886“ в с. Димча.

.

.

Да отпразнуваш благодатна сватба се среща изключително рядко, затова днес възрастните съпрузи са щастливи, че са устояли на бурите на живота. Йорданка и Петко разказаха за предизвикателствата и горчилките в съвместния им път, които още повече ги сплотявали.

Възрастните съпрузи получиха и символични подаръци. За жената в семейството – баба Данче, както я наричат всички, бе предвидено бурканче с мед, за да е все така сладка и блага за мъжа си. Подаръкът за дядо Петко бе бутилка червено вино – за да е все тъй буен и да поддържа градуса на обич и разбирателство, обясняват читалищните дейци от Димча.

„Пожелахме им дълъг живот и здраве и си дадохме заявката от сега, на 80-годишнината да бъдем отново техни гости“, допълниха съселяните на семейство Дончеви.

.