Начало Новини Венцислав Георгиев, кандидат за общински съветник

Венцислав Георгиев, кандидат за общински съветник

1385
Венцислав Георгиев
Венцислав Георгиев

29-годишният Венцислав Георгиев, който е трети в листата на ПП ГЕРБ в Павликени, съчетава качества, с които може да се гордее всеки млад човек в България. Интелигентност и амбиция, ясни цели и упоритост в тяхното постигане, са част от неговата личностна характеристика. Георгиев е в силната листа с номер 43, в която кандидатите от ПП ГЕРБ, заедно с партньорите от ПД „Социалдемократи” и СДС, отиват на изборите на 27 октомври с вяра в успеха и силни лични каузи.

Венцислав Георгиев е роден в Пловдив, но е прекарал целият си живот в Павликени. Бакалавър е по политилогия във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Има две магистратури – „Международни отношения” и „Дипломация и национална сигурност”. Докторант е в катедра „Политология, социология и културология”. Член на екип по проект за млади учени към Фонд научни изследвания. По настоящем е парламентарен сътрудник на народен представител. Познат е в града като млад човек със силни обществени каузи. Председател е на сдружение „Младежка инициатива за Павликени”, осъществило много проекти и развиващо активна доброволческа работа.

Убеден е, че стремежът на ПП ГЕРБ на изборите е да увеличи броя на мандадатите си в Общинския съвет, което е тенденция през последните години, а голямата цел е партията да спечели битката за кметският пост в Павликени. „Смятам, че кандидатът ни Ваня Антонова притежава всички качества и опит, необходими за успешното ръководене на град Павликени и останалите населени места в общината към тяхното по-добро и справедливо бъдеще“, казва Георгиев. Той е убеден, че изразът „младите са бъдещето” не е клише, защото духът и зарядът на младите политици, в комбинация с мъдростта, натрупана от по-опитните в политиката, е най-добрата формула за успешно развитие както на една община, така и на държавата.

В личен план Георгиев споделя любовта на приятелката си Деница, която е доктор по философия и преподавател във ВТУ. Двамата много обичат да пътуват, и пътешестват и да посещават исторически обекти. Сред любимите му занимания е и риболовът, защото е начин за прекарване на време сред природата, далеч от шума и битовизмите. Напоследък обаче все по-рядко има време за това хоби.

Преференциалният му номер в бюлетината е 103.