Начало Новини Здраве Д-р Атанаска Петкова, кандидат за общински съветник

Д-р Атанаска Петкова, кандидат за общински съветник

1668
д-р Атанаска Петкова
д-р Атанаска Петкова

Едва ли има някой в Павликени, който да не познава д-р Атанаска Петкова. 48-годишната лекарка е кандидат за общински съветник от силната листа с кандидати за общински съветници, с които ПП ГЕРБ, ПД „Социалдемократи” и СДС отиват на изборите на 27 октомври в Павликени.

Д-р Петкова е представител на ПД „Социалдемократи”. Тя е лекар по детски болести в МЦ „Медиана”- Павликени. „Родена съм в Павликени и се определям като коренячка, затова ме интересува какво ще се случи в моя роден град“, казва д-р Петкова. Тя е избрала предизвикателството да стане част от силната листа с номер 43, защото е убедена, че в новия общински съвет експертното и професионално мнение на хора от различни гилдии и съсловия ще е полезно за града и общината.

„Логично, моята работа в местния парламент ще бъде насочена към здравеопазването, особено към детското здраве“, казва д-р Петкова. Според нея местната власт може да направи много в области като превенция на заболявания, профилактика и повишаване на здравната култура на различни прослойки на обществото.

„Имам сили и желание да работа за това населението в Павликени и региона да има висока здравна култура“, посочва д-р Петкова. Тя е обнадеждена, че общината има прекрасния шанс да бъде ръководена от такъв деен, инициативен и можещ човек като кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Ваня Антонова. Радва се и на факта, че заедно с нея в листата с номер 43 има и друг безспорен авторитет на лекарското съсловие в града, какъвто е д-р Пламен Латев.

Д-р Петкова е семейна, има две деца. Книгите и киното са любимите семейни занимания на семейството ѝ. Със съпруга ѝ се определят като заклети киномани и следят всички нови заглавия. Другата им голяма страст е да пътешестват, да откриват нови, непознати места, както и да се срещат с приятели.

Преференциалният ѝ номер в бюлетината е 113.