Начало Новини Изкуство Тошко Димитров, човек, посветил целия си живот на художествената самодейност и театъра

Тошко Димитров, човек, посветил целия си живот на художествената самодейност и театъра

906
Тошко Димитров

„Човек, посветил целия си живот на художествената самодейност и театъра,“ така може да бъде определен с едно изречение Тошко Димитров. Той е в листата на кандидатите за общински съветници, с които ПП ГЕРБ, ПД „Социалдемократи” и СДС отиват на изборите на 27 октомври в Павликени.

„Като кореняк павликенчанин винаги съм искал градът и региона да се развиват“, категоричен е Димитров. Той определя като много успешна работата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в местния парламент, защото са имали градивни идеи и със своя професионализъм са работили за тяхното реализиране. Бяха взети много разумни решения за общината и се надявам в новия мандат това да продължи, посочва Тошко Димитров.

В новия общински съвет той ще работи както досега за развитие на културата и духовното образование на жителите на Павликени и региона и особено на подрастващите. Вярва, че театърът, с който е свързан цял живот, възпитава и облагородява хората. Самият той от 7-годишна възраст се занимава с художествена самодейност, а от няколко години е режисьор на местния театрален състав, който е носител на много национални и международни отличия. Димитров е и член на настоятелството на читалище „Братство – 1884” и вярва, че това духовно средище трябва да живее и да се развива.

Димитров е участвал в дарителски акции. Подарил е на зоопарка в града 200 гълъба от едни от най-редките породи в Европа и е удовлетворен, че те радват посетителите, особено децата. Театралният колектив, който ръководи, е изнасял постановки за тежко болни.

Димитров призовава хората да гласуват на 27 октомври за силната листа с номер 43, защото в нея са хора, които с авторитета и действията си са показали, че могат да работят за обществото.

По професия Тошко Димитров е ветеринарен техник. Има син и дъщеря. В свободното си време, освен на театъра, се посвещава на своите внуци и на хобито си – риболова.

Преференциалният му номер в листата е 111.