Начало Новини Здраве Марияна Добрева, кандидат за общински съветник

Марияна Добрева, кандидат за общински съветник

1968
Марияна Добрева
Марияна Добрева

„Не можеш да даваш акъл на хората, нито да се опитваш да ги променяш, ако не им показваш личен пример с делата си и не работиш в полза на обществото“, категорична е Марияна Добрева, която е на осма позиция в листата на ПП ГЕРБ в Павликени.

С две висши образования – филология и психология, с квалификацията си за психотерапевт и с продължаващото си обучение по психодрама, тя е пример за това, че човек трябва да се учи и да се усъвършенства през целия си живот. Като член на УС на Дамския клуб в града и на Асоциация „Аутизъм”, 57-годишната дама е уважаван общественик в Павликени, била е общински съветник, дългогодишен дарител, учредител е на парична награда в СУ „Бачо Киро“ за постижения в областта на българския език и литературата. Добрева е известна с организирането на безплатни семинари за деца и родители, които са посветени на психичното здраве.

Избрала е отново да стане част от силния отбор на кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ от листата с номер 43, защото има силна лична мотивация за това. Марияна Добрева вярва, че само с членуването в НПО или гражданска организация не може да се постигнат поставените цели, ако няма и участие на местната власт. Тя може да подкрепи важни инициативи, но може и да ги стопира. Затова Добрева вярва, че ако начело на Община Павликени застане кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Ваня Антонова, в целия регион ще могат да се реализират много обществено полезни каузи.

Добрева ще продължи да организира своите срещи в детските градини и яслите, за да повишава родителския капацитет, особено за превенция на агресията. Усилията й са насочени и към психичното здраве на децата, което е сериозно застрашено от прекомерната употреба на дигитални технологии без родителски ограничения и контрол.

Марияна Добрева е категорична, че групата на съветниците от ПП ГЕРБ в местния парламент в Павликени е била на изключително високо експертно и професионално ниво и вярва, че тази тенденция ще продължи. Всеки от нас има своя сфера на познания и се допълваме взаимно. Не се притесняваме да отговорим на всички въпроси и не бягаме от отговорности, казва Марияна Добрева.

В личен план тя се гордее със своето семейство и особено с двамата си сина – с напредъка, който има по-малкият, въпреки диагнозата аутизъм, и със сериозните успехи на по-големия, който успешно е завършил бакалавърска степен по механика и роботика, магистратура и докторантура в WPI /Уорчестър Политехнически институт/ в САЩ. В момента той е постдокторант в Университетската болница Цюрих към Цюрихския университет по научни проекти, а съпругата му работи за швейцарското правителство. Отглеждат три прекрасни деца, които Марияна и съпругът ѝ с радост посрещат в дома си, където са създали истински цветен оазис. Кулинарията и книгите също са сред любимите занимания на Марияна Добрева.

Преференциалният ѝ номер в бюлетината е 108.