Начало Новини Инфраструктура Бавно се изплащат обезщетенията за отчуждени имоти в общините Павликени и Сухиндол

Бавно се изплащат обезщетенията за отчуждени имоти в общините Павликени и Сухиндол

253

С много бавни темпове се изплащат обезщетенията на собствениците на отчуждени имоти в общините Павликени и Сухиндол, през които ще мине трасето на магистрала „Хемус“ в област Велико Търново. Областният управител Георги Гугучков призова хората за по-голяма активност при подаване на документите.

Малко над четвърт милион лева са изплатени на 38 собственици на отчуждени имоти, през които ще мине магистрала „Хемус“ във Великотърновско. Правоимащи са собствениците и наследниците на 238 имота, на които ще бъдат изплатени 1,5 милиона лева. Интересът на хората е много слаб, коментира областният управител на Велико Търново Георги Гугучков:

„Всички са уведомени. Първо има срок от един месец, когато обезщетението могат да го получат директно от АПИ, този срок е изтекъл и са препратени тези документи и тези средства към областна администрация“.

Парите няма да бъдат загубени и няма давност за изплащането им, подчерта великотърновският областен управител, но призова хората за по-голяма активност при подаването на документите:

„Не може да се разтяга във времето. Тези пари стоят и чакат да бъдат взети от хората, които имат право да ги получат. Ние всеки момент очакваме ново постановление на Министерски съвет за обезщетяване на следващия лот, който е на изток, община Полски Тръмбеш“.