Начало Новини Криминална хроника Шефът на павликенските огнеборци Ваньо Джамбазов също е крал служебен бензин

Шефът на павликенските огнеборци Ваньо Джамбазов също е крал служебен бензин

1952

По първоначални изчисления откраднатото гориво, което е трябвало да влезе в резервоарите на полицейските автомобили в Павликени е около 1 тон за наблюдавания период от 10 месеца. При обиските в имотите на четиримата уличени в посегателство служители са открити и иззети туби с бензин. Събрани са данни на кои дати през февруари и март е точен бензин и наливан в тубите и бутилките, като в някои случаи са действали по двама, а друг път – по повече служители.

На бензиностанция Лукойл в града за пълнене на тубите са били разигравани схеми с по един автомобил, с по две патрулки – със стикер и без стикер за видеонаблюдение, с цивилни и патрулни коли и т.н. Това са записали камерите на Господари на ефира. Само за март са сипани в туби и бутилки от минерална вода 250 литра бензин от лимита на полицейското управление. Случаят е изключително сканадален, тъй като от години в МВР се оплакват от недостиг на гориво за превенция на битовата престъпност, особено по селата.

гл. инсп. инж. Ваньо Джамбазов
гл. инсп. инж. Ваньо Джамбазов

Община Павликени е известна като район с активна дървена мафия и множество телефонни измамници, които вилнеят безнаказано, а докато това се случва полицаите са заети с нерегламентирано зареждане, транспортиране и складиране на държавно гориво за лични нужди.

Междувременно началникът на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” във Велико Търново Красимир Кръстев също е разпоредил цялостна вътрешна проверка в павликенската пожарна.

Оказа се, че шефът на местните огнеборци Главен инспектор инж. Ваньо Джамбазов също е заснет как налива гориво на бензиностанцията в пластмасови бутилки за вода.

Евалата, Ваньо!

Не циганите, не турците, а измет като вас ще затрият държавата ни! Проклети да сте, че сте душмани на собствения си народ!