Начало Новини Криминална хроника Прокуратурата се зае с полицаите-крадци от Павликени

Прокуратурата се зае с полицаите-крадци от Павликени

1662

Окръжната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство срещу четиримата служители на районното полицейско управление в Павликени, уличени в системна кражба на гориво.

Полицаите бяха разкрити след журналистическо разследване на предаването „Господари на ефира“, продължило почти година. При специализирана акция вчера те бяха задържани, а домовете им и полицейското управление в града обискирани.

На записите от скрити и охранителни камери ясно се вижда как въпросните полицаи редовно зареждат гориво не в резервоарите на служебните си автомобили, а в пластмасови туби и шишета от минерална вода. По думите на началника на областната дирекция на МВР във Велико Търново старши-комисар Димитър Машов, от няколко месеца има образувана дисциплинарна проверка по случая.

Оказа се, че шефът на местните огнеборци Валентин Джамбазов също е заснет как налива гориво на бензиностанцията в пластмасови бутилки.

Според разследващите, само за последните месеци полицейските служители са откраднали над 1 тон служебно гориво по въпросната схема, в която са замесени и служители на бензиностанция Лукойл, една от които е съпруга на един от уличените полицаи. Всички очакват по случая да се произнесе и ръководството на МВР.