Начало Новини Криминална хроника „Всяко чудо за три дни“

„Всяко чудо за три дни“

1513

Полицаите с тубите или както станаха печално известни, „шейховете от Павликени“, които „Господари на ефира“ заснеха да наливат служебно гориво в пластмасови туби за вода в продължение на 10-месечно разследване, вече са оневинени. Не било то „туй“ кражба, а обичайна практика, заради съществуващите все още, както те твърдят те, лимити. Министър-председателят Бойко Борисов бил лъжел, че лимитите са премахнати.

  • Ангел след оневиняването си побърза да се пенсионира и вдигна шумен купон в ресторант „Лебеда“. Сигурно за награда си получи и полагащите се при пенсиониране заплати.
  • Едрев вече е на работа.
  • Домакинът Бисер тия дни беше забелязан да мете с една метличка пространството около полицейското управление, което подсказва, че и той може би е вече на работа.
  • Очаква се скоро да се завърнат на длъжностите си и Румен Стойчев и Иво Генчев. При тях процедурата се бави, защото са офицери и са отстранени от министъра, та се чака неговата дума.

В града на „хубавите хора“, в родната павликенска полиция, всички помиари са с гордо вдигнати глави. Остава да очакваме съдебните процедури срещу журналистите, както полицаите се заканват от самото начало, за да изчистели имената си.

Бензинджиите на бензиностанция „Лукойл“ в града продължават да продават гориво в пластмасови туби, само че без лично те да обслужват тубите. Оставят гражданите сами да си наливат, като казват „Аааа, не, аз такава туба не пипам“. Като че ли това е по-малко безопасно. Дали да си мислим, че така не се рискува ежедневно живота на десетки хора, живеещи в района на бензиностанцията?

Та така в нашия мил град от селски тип – „Битият – бит, ебаният – ебан.“

 

 

„Не сме народ, не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша…“

Петко Рачов Славейков
из „Не сме народ“ 1875 г.