Начало Новини Криминална хроника Екшън в Павликени: „Полицаи“ нахлуха в дома на известен бизнесмен и омотаха...

Екшън в Павликени: „Полицаи“ нахлуха в дома на известен бизнесмен и омотаха жена му с тиксо

3022
полиция

Четирима мними полицаи влетели в апартамент в Павликени посред бял ден във вторник. Жилището е на един от производителите на ядки в града. Мъжете завързали с тиксо ръцете, краката и залепили устата на съпругата, но 81- годишната майка на бизнесмена била пощадена.

Нападателите заявили пред слисаните жени, че са полицаи и трябва да извършат обиск.

Непознатите чевръсто извадили тухлите от трите акумулиращи печки в апартамента, за да търсят пари. Не намерили обаче нищо, взели ключовете на фирмения бус и телефона на вързаната жена и си тръгнали.

Целият екшън реално бил продължил не повече от половин час. Мнимите полицаи не промълвили нито дума по време на тараша в апартамента.

Минути след това „арестуваната” жена успяла да разреже тиксото и се обадила на съпруга си, който извикал полиция.

Веднага на мястото край блока в града пристигнал целият наличен дежурен екип на полицията в Павликени и подкрепление от Велико Търново.

„Работим по различни версии, свързани с бизнеса и личния живот на потърпевшия. Жените нямат телесни повреди. Бусът не е отнет, само ключовете и телефона. Целенасочено е търсено само в акумулиращите печки, вероятно по предварителна информация“, каза прокурор Атанас Филипов от Районната прокуратура в Павликени.

По случая се води разследване и се търсят бандитите по описание на двете жени.